Region

Advokat potvrdio: “Izvještaj mobilnog operatera je tačan – sve izvjesniji preokret u suđenju za ubistvo pjevačice”

Obrt u suđenju za ubistvo Jelene Marjanović.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović - Kurir.rs

– Izvještaj mobilnog operatera je tačan, to je potvrđeno, ali detaljnije ćemo se izjasniti na sljedećem suđenju.

Ovo je rekao Nikola Dumnić, advokat Zorana Marjanovića.

Podsjetimo, izvještaj mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vrijeme ubistva supruge Jelene, pjevačice “Granda”, na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, mogao bi da baci novo svjetlo na rasvjetljavanje zločina, pošto se u njemu navodi da Marjanović nije fizički isključio svoj telefon, kako se to navodi u zaključku sudskog vještaka.

U izvještaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namjerno isključenog aparata bilo zabilježeno na mreži.

– Sudski vještak za telekomunikacije u novembru prošle godine pred sudom je izjavio da je Marjanović svjesno isključio svoj mobilni telefon u vrijeme ubistva supruge Jelene, tvrdeći da to što ponovno uključivanje na mrežu nije registrovano ne znači da telefon nije sam fizički isključio. Međutim, izjašnjenje mobilnog operatera koje je sada stiglo u sud moglo bi da dovede do preokreta – kaže izvor upoznat sa slučajem, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh