Region

Neutješna majka nastradalog Milorada – “Uzeo je bombu da zaštiti dijete, zadržao je na stomaku, raznijela ga”

U trenutku tragedije, u kući je bio i njegov osmogodišnji sin, koji je na svu sreću, zadobio lakše povrede.

Policija - Insajder/Novak Đurović

Milorad A. (45) poginuo je danas u selu Tešica kod Aleksinca (Srbija) kada je eksplodirala ručna bomba u kući njegovog pokojnog brata.

U trenutku tragedije, u kući je bio i Miloradov osmogodišnji sin. Mališan je zadobio lakše povrede, ali njegovom ocu, nije bilo spasa.

U selu je muk. Niko ne vjeruje kakva je tragedija zadesila ovu porodicu. Baka Cveta nedavno je izgubila mlađeg sina, a danas je ostala i bez starijeg – Milorada.

Prije tri mjeseca Cvetin mlađi sin Igor preminuo je iznenada, od srčanog udara, a nije ni slutio da će ono što je za njim ostalo ubiti njegovog rođenog brata. U natkasni kraj njegovog kreveta nalazila se bomba, priča baka Cveta dok pokazuje sliku sa sinovima.

Upravo tu bombu pronašao je Milorad dok je pregledavao bratovljeve stvari.

– Krevet je bio u garaži, unijeli smo ga unutra. Sin je gledao stvari i pretraživao ih je i nađe neku bombu. Moje unuče ide u prvi razred, pogleda je i kaže: “Deda, evo bomba”. I moj sin je uzme, da zaštiti dijete, dijete je pobjeglo u kuhinju, a on je zadržao bombu na stomaku i raznijela ga je – priča majka Cveta.

Nije mogla da mu pomogne, njen sin je ležao na podu.

Kako kaže, znalo se za tu bombu, ali njen sin Igor nije htio da se ona uništi.

– Mlađi sin je donio tu bombu iz vojske, još prije 20 godina. Stajala je, niko je nije dirao. Kazao mi je “Cano, to nije opasno, to je dimna bomba, neka stoji tu”. Bomba je bila u fioci koja je bila pored kreveta. Sin je gledao šta ima, šta je ostalo od stvari i tako je našao. Strah ga je tjerao, nije on vojsku služio, on je obezbjeđenje – kazala je majka Cveta.

Istragom bi trebalo da bude ustanovljeno kako je tačno došlo do tragedije. Prema jednoj verziji, mališan je aktivirao bombu, ali baka mališana misli da ju je slučajno aktivirao njen sin.

Tragedija se desila u prepodnevnim satima, a Milorad je neposredno prije toga sa rođakom pio kafu i planirao da sječe drva.

U popodnevnim satima tijelo nesretnog muškarca već je bilo u kovčegu, koji je izložen u kući. Tu je i krst s njegovim imenom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh