Region

Tri godine misterije obdukcija pokazala da se trudnica ubila iz karabina četiri dana prije vjenčanja, ali porodica u ovu verziju sumnja

Smrt Bojane Milanović (24), bolničarke po ugovoru u sremskomitrovačkom garnizonu Vojske Srbije, 23. aprila 2018. godine, još nije zvanično rasvetljena.

Bojana Milanović - Facebook

Kako Telegraf saznaje, Više javno tužilaštvo u Šapcu je posle istrage, obdukcije i vještačenja utvrdilo da je Bojana izvršila samoubistvo i odbacilo prijavu protiv NN počinioca. Ovu odluku je Apelaciono tužilaštvo ukinulo i naložilo nova vještačenja, poslije prigovora Bojanine majke Snežane koja od početka vjeruje da njena kćerka nije digla ruku na sebe.

– Istraga koja je obavljena poslije ove tragedije biće dopunjena novim vještačenjem. Po nalogu tužilaštva obaviće se kombinovano veštačenje i to sudsko-medicinsko, balističko i trasološko. Tri vještaka će zajedno pogledati predmet i dati svoje mišljenje, svaki iz svoje nadležnosti – navodi izvor Telegrafa.

Bojanu je mrtvu pronašao vjerenik Joviša M. (30), u njegovoj kući u Dublju, kod Bogatića, gdje su živjeli zajedno nekoliko mjeseci. Ona ga je, navodno, uveče ispratila na posao i povukla se u svoju sobu, pa je od tada niko nije vidio.

– Od kada je ispratila Jovišu na posao, nismo je vidjeli. Pretpostavili smo da iz sobe nije izlazila zato što joj je ljekar rekao da se odmara pošto je trudna – rekla je tada Jovišina snaha Dragana.

Izvor iz istrage otkrio je da je u sobi gdje je pronađeno Bojanino tijelo bio i Jovišin karabin iz kojeg je pucano. Navodno, niko od Jovišine familije, koji žive u drugom dijelu porodične kuće nije čuo kada je karabin opalio.

“Uvijek su bili nasmijani i raspoloženi”
Bojana i Joviša su radili kao vojnici po ugovoru u garnizonu u Sremskoj Mitrovici, gdje su se i upoznali i započeli vezu, a kada je ostala trudna poslije nove godine su otpočeli zajednički život u Dublju. Rođaci i komšije su je rijetko viđali, ali su se divili njenoj ljepoti. Medijima su tada ispričali da su Bojana i Joviša bili lijep par, uvijek raspoloženi, nasmijani i sretni.

Bojanina majka Snežana od početka je sumnjala u verziju o samoubistvu. Govorila je da nije imala ni jedan razlog da izvrši samoubistvo nekoliko dana pred svadbu. Po njenoj priči, Bojana je bila veoma srećna što je bila u četvrtom mjesecu trudnoće i radovala se predstojećem vjenčanju.

– Nova vještačenja će ili potvrditi prethodnu odluku tužilaštva ili će se otkriti novi detalji koji će istragu usmeriti u drugom pravcu – navodi izvor portala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh