Region

Premijer Hrvatske Plenković, ministar zdravstva Beroš i šef Sabora vakcinisali se AstraZenecom

Hrvatski premijer Andrej Plenković, ministar zdravlja Vili Beroš i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković vakcinisali su se protiv koronavirusa danas u Banskim dvorima vakcinom AstraZeneca.

Andrej Plenkoviić - Twitter

Hrvatski zvaničnici vakcinisani su pred kamerama s ciljem da građane uvjere da nema razloga za nepovjerenje u vakcinu AstraZeneca i da je podjednako dobra kao i svaka druga.

Nakon vakcinacije, ministar zdravstva Vili Beroš dao je izjavu medijima i naglasio kako vjeruje da će ovaj potez ponukati i druge građane da se vakcinišu ovom vakcinom.

“I dalje ćemo predano raditi na vakcinaciji građana kako bismo dalje mogli normalno živjeti i raditi. Svaki vakcinisani pojedinac korak je bliže starom normalnom i uspješnoj turističkoj sezoni. Naravno da su izazovi i dalje pred nama, ali bitno je promišljati o novim varijantama imunološkog odgovora. Vjerujem da smo ovom porukom ponukali građane da nas prate na ovom putu da suzbijemo ovu epidemiju i vratimo se normalnom životu”, rekao je Beroš. prenosi “Klix“.

Nakon što su se u Evropi dogodili neki smrtni slučajevi koji su povezivani sa imunizacijom vakcinom AstraZeneca, Evropska agencija za lijekove sprovela je istragu tih događaja i utvrdila da je vakcina sigurna i efikasna, te da nije bila povezana sa ugrušcima krvi koji su bili uzrok smrtnih slučajeva.
Pored hrvatskih političara, AstraZenecom nedavno se vakcinisao i britanski premijer Boris Johnson kao o državni vrh Slovenije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh