Region

U Beogradu počela vakcinacija studenata protiv koronavirusa

Vakcinacija studenata protiv koronavirusa u Beogradu počela je danas u klinikama Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, javlja Anadolu Agency.

Studenti - Ilustracija

Direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Marija Obradović precizirala je da danas počinje vakcinacija opšte populacije studenata, a da je do sada vakcinisano oko 1.000 studenata koji su bili u prioritetnim grupama jer imaju hronične bolesti ili je reč o studentima sa invaliditetom i studentima medicinskog fakulteta.

Vakcinacija će za prvo vrijeme biti organizovana na tri punkta, a do sada je zainteresovanost izrazilo oko 22 posto studenata.

Obradović je dodala da se dnevno registruje oko 30 zaraženih studenata, dok je direktor Studentskog centra Goran Minić rekao je da je situacija u studentskim domovima stabilna i da je oko 0,2 posto studenata pozitivno na koronavirus.

U Beogradu se školuje oko 100.000 studenata, a u studentskim domovima živi oko 10.500 studenata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh