Region

Crna Gora: U više gradova Dan žalosti u znak sjećanja na žrtve koronavirusa

Na današnji dan prije godinu dana u Crnoj Gori je registrovan prvi smrtni slučaj od posljedica zaraze koronavirusom. Od tada do juče korona je odnijela 1.199 života.

Crna Gora - Volimpodgoricu.me

U znak sjećanja na preminule od posljedica ovog virusa u više crnogorskih gradova danas je Dan žalosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Inicijativu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa podržalo je više opština. Dan žalosti danas je u Podgorici, Cetinju, Kolašinu, Mojkovcu, Ulcinju, Danilovgrau, Šavniku, Plavu, Petnjici, Gusinju, Rožajama, Pljevljima, Nikšiću, Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi lokalnih samouprava, javnim preduzećima, javnim ustanovama čiji su osnivači opštine, objektima mjesnih zajednica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh