Region

Plenković će se vakcinisati Astra Zenekom

Premijer Hrvatske Andrej Plenković uskoro će se vakcinisati vakcinom Astra Zeneka protiv virusa korona, potvrđeno je večeras iz hrvatske Vlade.

Andrej Plenković - Twitter

Plenković će se sa ljekarima konsultovati o tačnom terminu vakcinisanja s obzirom na to da je prebolio virus korona, prenosi portal “Index“.

Plenković je nedavno, nakon što su krenule kontroverze u vezi sa mogućim nuspojavama Astra Zeneke, rekao da bi se vakcinisao tom vakcinom.

Astra Zenekom su se u petak vakcinisali slovenački premijer Janez Janša i predsjednik Borut Pahor.

Vakcinisanje Astra Zenekom juče je najavila i njemački kancelar Angela Merkel, a to je učinio i italijanski premijer Mario Dragi.

Evropska agencija za lijekove zaključila je da je Astra Zeneka bezbjedna i djelotvorna, te još provjerava da li je povezana sa nekim rijetkim slučajevima trombocitopenije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh