Region

Deda ostaje u pritvoru: Osumnjičen da je obljubio dječaka (8) u šumi

Novosađaninu M. J. (83), koji se tereti za obljubu osmogodišnjeg dječaka, produžen je pritvor u kojem se nalazi od hapšenja i on ostaje iza rešetaka do 15. maja.

Šuma - Ilustracija/Instagram

Kako prenosi novosadski Dnevnik, suđenje u ovom predmetu počelo je 2. februara u Višem sudu u Novom Sadu, a prema nezvaničnim informacijama, optuženi je na glavnom pretresu iznio svoju odbranu. Šta je tom prilikom rekao ostaće nepoznato jer je suđenje zatvoreno za javnost zbog zaštite maloljetne žrtve.

Prema saznanjima ovog lista, sljedeći glavni pretres zakazan je za 30. mart.

Optuženi je uhapšen 7. maja prošle godine zbog sumnje da je u popodnevnim satima, oko 14:30, dječaka odveo u obližnju šumu u blizini plaže Šodroš i obljubio. Starac i mališan se, navodno, ne poznaju, a taj dan su se slučajno sreli nedaleko od nekadašnjeg brodogradilišta nakon što je osmogodišnjak sam otišao od kuće i pješke se uputio prema Dunavu.

Dalje zlostavljanje djeteta spriječile su dvje žene koje su u tim trenucima naišle i, vidjevši prizor, pozvale policiju. M. J. je pobjegao prema Limanu, a žene koje su ga prijavile su sačekale policiju i objasnile u kom pravcu je starac otišao.

On je, na osnovu opisa, ubrzo pronađen i uhapšen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh