Region

Ana Brnabić: Od sutra nove i oštrije mjere

Konsultacije medicinskog dijela Kriznog Štaba i predstavnika Vlade završene su nakon više od sat i po vremena. Prema prvim informacijama, izvjesno je da će mjere koje će se odnositi na naredne dane biti pooštrene, ali tačna ograničenja, kao i na šta će se konkretno ona odnositi biće poznata – sutra.

Ana Brnabić - Tanjug.rs

Članovi Kriznog štaba – medicinski dio i predstavnici Vlade Srbije sastali su se danas u 15.30 sati da bi donijeli odluku o novim mjerama. Ta odluka će, kako Blic saznaje, građanima biti saopštena sutra, ali sasvim je izvjesno da će u narednim danima ograničenja biti pooštrena.

Juče i danas u Srbiji je, prema zadnjoj odluci Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa od petka, sve zatvoreno osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi. Takođe je odlučeno da srednjoškolci i naredne sedmice treba da nastave sa on-line nastavom, a novina je da će im se od sutra u nastavi na daljinu pridružiti i učenici viših razreda osnovnih škola. Prema aktulenim mjerama, tokom radnih dana duže vrijeme nije bilo ograničenja, a ugostiteljskim objektima dozvoljeno je da rade do 20h.

I predsjednica Vlade Ana Brnabić izjavila je ranije da će danas imati sastanak sa medicinskim dijelom Kriznog štaba i istakla da će mjere protiv koronavirusa morati da budu pooštrene.

“Sigurno ćemo morati da pooštrimo mjere, ali šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo – rekla je Brnabić u lazarevačkom selu Junkovac odgovarajući na pitanja novinara hoće li biti pooštrovanja mjera.

Premijerka Srbije je navela da medicinski dio Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mjere.

“Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspjevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene”, rekla je premijerka Srbije. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh