Region

Sutra u Srbiju stižu nove količine “Pfizerove” vakcine, u toku sedmice i nove zalihe Sputnjika V

Do sada oko 21 posto punoljetnog stanovništva Srbije vakcinisano makar prvom dozom vakcine

U Srbiji je do sada prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo više od 1,2 miliona građana, dok je revakcinisano oko 740.000, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i najavila da sutra stižu dodatne količine “Pfizer” vakcine, a tokom sedmice i nove zalihe vakcine Sputnjik V, piše Tanjug.

Brnabićeva je navela da je do sada oko 21 posto punoljetnog stanovništva Srbije vakcinisano makar prvom dozom.

– Ide nam dobro, imamo dosta vakcina. Sutra stižu nove “Pfizer” vakcine, tokom sedmice i nove zalihe Sputnjik V vakcine, a u aprilu očekujemo i nove zalihe kineskih, Sinofarm vakcina – rekla je Brnabić novinarima u lazarevačkom selu Junkovac.

Dodala je da Srbija kreće i u proizvodnju Sputnjik V i Sinofarm vakcina.

– To su velike stvari. Nemamo problem sa vakcinama i to je nešto što, u ovom trenutku, ne mogu da kažu mnoge druge zemlje na svijetu – kazala je premijerka Srbije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh