Region

Ne vjeruje – Na lijekovima zbog sina: Otac u šoku poslije hapšenja Nemanje, sumnja da je sve neka namještaljka!

Mještani Orljana listom hvale i brane uhapšenog komšiju Nemanju S. (25), koji je na Telegramu osnovao grupu na kojoj su bez dozvole dijeljene eksplicitne slike djevojaka.

Administrator jedne od "Telegram" grupa - Telegraf.rs/Facebook

Stanovnici sela Orljane kraj Niša (Srbija), u kome živi uhapšeni Nemanja Stojiljković (25), osumnjičen za distribuciju maloljetničke po*nografije, zaprepašćeni su zbog saznanja da je njihov komšija završio u pritvoru.

Iako je Nemanja, kako je i sam ranije potvrdio za Kurir, na Telegramu otvorio grupu „Nišlijke“, na kojoj su muškarci bez dozvole dijelili eksplicitne slike bivših djevojaka, među kojima su i maloljetnice, te objavljivali i njihove adrese i brojeve telefona, cijelo rodno selo Orljane stalo je u njegovu odbranu.

Nemanju i njegovu sestru je, po riječima mještana, ostavila majka odavno, a odgajio ih je otac Miljan Smiljković, kome je zbog dešavanja sa sinom ozbiljno narušeno zdravlje. Nemanja je uhapšen i slijedi riječ tužioca, a njegov otac sumnja da je sve što se događa s njegovim sinom neka namještaljka.

Iz svog dvorišta Miljan nam kaže da nema komentar, ali onda, očigledno da bi izbacio malo muke iz sebe, priča kako ga je sve ozbiljno uzdrmalo.

– Uopšte ne znam odakle me sve ovo snašlo. Pijem lekove za smirenje, na „bromazepamima“ sam jer sam se godinama trudio da ih izvedem na pravi put i mislim da jesam, ali sad ovo… Ne znam šta da kažem, to je momak za koga se ne pamti da je napravio neki incident u selu. On je bio u vojsci. Skoro je došao i nije kao drugi momci šenlučio po selu, ma ne. Sjedio je kod kuće, pomagao mi nešto i odjednom naslovi kao da mi je sin neki manijak. Meni sve ovo liči na nekakvu namještaljku – priča otac Miljan za Kurir.

U selu Orljanu, od onih koji razumiju društvene mreže, ne vide krivično djelo Stojiljkovića jer, kako vele, nije on postavljao slike djevojaka već je „otvorio grupu s pravilima“. Marijana S. navodi da grupa ima nekoliko hiljada članova i da njen komšija ne može da prati svaki korak onih koji postavljaju slike ili video-materijal.

Stojiljkovićev prvi komšija Ljuba pak kaže da su internet i društvene mreže postale moderne.

– Imate televizije i novine koje svaki dan pokazuju ko je prvi put vodio ljubav, šta se događa u krevetu nekog poznatog i djeca nam postaju takva. Država mora da spriječi da se takvi sadržaji prikazuju. Nemanja se još kao mali igrao s mojim unukom. To je dečko za primjer. Prije vojske nije izlazio po kafanama i kafićima, nema mrlju. Kad prođe kroz selo, uvjiek se uredno javi. Otac ih je sam odgojio i svi u selu pričamo o njegovoj požrtvovanosti za djecu. Sad je našo neki posao i pored svega toga policija nam ušla u ulicu i odveli ga kao kriminalca. Nepravda, bato moj – priča komšija Ljuba.

SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU / Iznio odbranu

Nemanja Stojiljković uhapšen je u četvrtak, a juče je saslušan u tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala zbog sumnje da je bio administrator grupa na aplikaciji Telegram, te da je činio javno dostupnim fotografije i video-snimke po*nografske sadržine nastale iskorišćavanjem maloljetnog lica. Osumnjičeni je iznio odbranu koja će biti provjerena, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu, koje je za Nemanju zatražilo mjeru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa više određenih osoba, kao i za posjećivanje određenih mjesta koja su u vezi sa izvršenjem krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh