Region

Stravični detalji nesreće na Čukarici: Strujni kabl spržio osmoro mališana, imaju otvorene rane po tijelu

Mališani su navodno kamenjem gađali žice.

Hitna pomoć - RAS Srbija

Poslije strujnog udara koji je danas oko 17.00 izbio u nehigijenskom naselju na Čukarici, povređeno je osmoro djece i jedna odrasla osoba. Nesreća se dogodila na deponiji na uglu ulica Milorada Jovanovića i Galipoljske, a najvjerovatniji uzrok eksplozije je pucanje kabla od dalekovoda, koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Mališani, od kojih najstariji ima 15, a najmlađi samo tri godine, u trenutku eksplozije igrali su se na deponiji. Prema riječima ljekara iz Hitne pomoći, zadobili su opekotine opasne po život i oni su zbrinuti u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj, dok je starija povrijeđena osoba prebačena u Urgentni centar.

– Nekoliko mališana primljeno je sa visokim stepenom opekotina opasnim po život i oni se nalaze u jedinici intenzivne njege – saopštili su dežurni ljekari iz Tiršove.

– Nakon utvrđene dijagnostike, biće poznato tačno stanje povrijeđene djece.

Prema riječima stanovnika ovog naselja, sve je počelo još u subotu, kada je izbio požar u kojem je potpuno izgorjelo nekoliko baraka.

Vatrena stihija je tada zahvatila i nakupljene sekundarne sirovine na obližnjoj deponiji i od tada polako tinja dim, koji danima stanovnici ovog naselja nisu uspjeli da ugase.

Pretpostavlja se da je danas došlo do spajanja faza, i da je riječ o struji koja ima više hiljada volti. Prema riječima očevidaca, mališani su navodno kamenjem gađali žice.

– Danima već to pomalo gori, a danas se prvo čula eksplozija, a onda se vidio i plamen – priča jedan od stanovnika ovog naselja. – Djeca su se igrala i samo su počela da vrište.

Strašno je bilo, neka su toliko stradala da su imali otvorene rane po tijelu. Pozvali smo odmah policiju i Hitnu pomoć, jer nismo znali kako da im pomognemo, prenosi portal “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh