Region

Gospodinu Mustafi hakovali profil pa od prijatelja tražili po 500€: “Neki su uspjeli vratiti novac”

Gospodin Mustafa Mujezinović iz Prijepolja, doživio je neugodno iskustvo putem društvene mreže. Nepoznate osobe hakovale su mu lični profil i stupili u kontakt s njegovim prijateljima…

Mustafa Mujezinović - Screenshot

U moje ime su tražili novac do mojih prijatelja govoreći im da sam ja u BiH i da mi se desio kvar na automobilu. Prijatelji su me pokušavali kontaktirali putem Facebooka i Messangera, ali nisam imao Interneta. Nažalost, ljudi su uplatili novac te mi poslali poruku da ne brinem.

Ja sam svima govorio da mi ne treba novac, da to nisam ja. Pokušali su vratiti uplate, ali nije uspjelo. Sve sam prijavio policiji i u Sarajevu, Tuzli pa i Prijepolju. Doznali smo da je novac podignut u Tuzli. Neki su uspjeli vratiti novac, neko ne. Ja još uvijek dobivam pozive od prijatelja u vezi ove situacije. Želim da obavijestim sve prijatelje, i sav narod da Facebook nije sigurno mjesto i da se ovakvi slučajevi u posljednje vrijeme često dešavaju – izjavio je Mujezinović za portal Crna-Hronika.

Pogledajte ispovijest prevarenog Mustafe, ali i njegovog prijatelja koji na sreću nije nije uplatio novac.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh