Region

Potresna ispovijest djevojke koja je razotkrila grupu sa hiljadama devijantnih muškaraca otkriva: Ne prestaju da mi prijete!

Za samo nekoliko sati Staša je u grupi „Ex-Yu Balkanska soba“ vidjela slike i snimke si*ovanja, dječje po*nografije, žena koje nisu znale da ih neko snima…

Hrabra Staša - Screenshot

Prije nekoliko dana na vidjelo je izašlo nekoliko skupina umobolnih muškaraca, koji na društvenoj mreži Telegram dijele slike i snimke djevojaka i žena, svojih i tuđih, pa čak i djevojčica. Iako je prva namjena bila da se ovi bolesnici „samo“ naslađuju po*nografskim sadržajem, u međuvremenu su se uključili i oni koji dijele adrese, slike i brojeve telefona djevojaka koje su ih nekada iznervirale. U nekim slučajevima čak pozivaju na si*ovanje!

Grupa od 36.000 muškaraca

U jednu od tih grupa pod nazivom „Ex-Yu Balkanska soba“ učlanjeno je čak 36.000 muškaraca, uglavnom iz Srbije!

– Nevjerovatno mi je da među našim ljudima ima toliko bolesnika koji su nesposobni da nađu devojku s kojom će sami da ostvaruju fantazije, već gledaju to kao najgori paćenici – napisao je jedan korisnik mreže Tviter.

Ipak, jedna djevojka riješila je da ode korak dalje i da se ovom problemu ne čudi, već da bolesnicima stane na put.

Šta je osvetnička po*nografija?

Osvetnička po*nografija predstavlja svako neovlašćeno snimanje, foto-aparatom ili kamerom, dijeljenje, kao i prijetnje dijeljenja snimaka na kojima se osoba nalazi obnažena ili su se*sualne prirode.

Staša Ivković ima samo 21 godinu, ali se ponijela hrabrije i odlučnije od mnogih starijih. Kako kaže, nije mogla da gleda kako „razvlače“ nedužne djevojke, kako one prolaze kroz pakao, završavaju kod psihijatra jer nemaju snage da se izbore s nasiljem.

Za „Alo!“ kaže da je lično u grupi „Ex-Yu Balkanska soba“ za samo nekoliko sati vidjela slike i snimke si*ovanja, dječje po*nografije, djevojaka koje nisu znale da ih neko snima.

– Grupu sam otkrila nakon što su mi rekli da je jedan od 36.000 manijaka poslao moj Instagram profil i raspitivao se za moju „cijenu“, slike i broj telefona. Želim da se iskustva ovih djevojaka, žena i djece čuju i da se nešto uradi po pitanju njihove bezbjednosti – kaže ona za „Alo!”.

Šok snimci

Šok i jezu izaziva i saznanje da je na grupu poslat i snimak si*ovanja, gdje se jasno čuje kako žrtva odbija da učestvuje u se*sualnom činu i vidi kako je muškarci tuku i zlostavljaju.

Grupa na Telegramu

Hrabra Staša, tviterašica koja se javno usprotivila ovim devijantnim muškarcima i infiltriravši se u spornu grupu dovela do njenog zatvaranja, sada se suočava s nizom užasavajućih pretnji i optužbi. U ispovijesti za „Alo!“ navodi da je zabilježila sve prijetnje koje je uspjela.

Monstruozne pretnje

Mreža na kojoj se sve zna!

Dobra strana ove priče je da je manijacima lako ući u trag jer priključivanjem u grupu, korisnici moraju da daju ovlašćenje aplikaciji da uđe u njihov imenik, a dostupni postaju i metapodaci, uključujući IP adresu i tip uređaja, koji se drže u skladištu i do godinu dana. Sa IP adresom može se locirati korisnik i pratiti njegovo kretanje.

Prijetnje si*ovanjem, ubistvom i najgnusnije vrijeđanje koje je pretrpela nisu bili kraj monstruoznog ponašanja ovih muškaraca, te su tako uslijedile i prijetnje njenoj najboljoj prijateljici nakon što su pronašli sliku dvije djevojke.

– Naći ćemo te i sravnati sa zemljom, ovo će ti biti najveća greška u životu – jedna je od prijetnji.

Na ovaj skandal reagovalo je i više advokata, koji su ponudili svoje pravne usluge žrtvama, kao i pomoć pri krivičnom gonjenju prestupnika.

Epilog jučerašnje akcije borbe protiv muškaraca u spornim grupama jeste upravo legalna akcija. Podnijeta je krivična prijava, u kojoj se navodi da su izvršena krivična djela protiv polne slobode i protiv slobode i prava čovjeka i građanina.

Jednu grupu vodio student iz Niša

Među sličnim grupama našla se i ona pod nazivom „Nišlijke“, a javnost je došla do identiteta administratora ove grupe. Ispostavilo se da je, navodno, riječ o momku iz Niša, polazniku Vojne akademije u Beogradu.

On je, na konstataciju da to što radi nije u redu, odgovorio:

Mi smo anonimus grupa i izbacujemo sadržaje 18+, u pravilnicima svih grupa postoje i pravila kojih se pridržavamo. Sad što se neka ku*va našla da palamudi i ispravlja kriv ku*ac poslije je*anja, mi tu, draga damo, nismo krivi, je*i se i dalje u principu i snimaj žešće, ako naletimo na to, objavit ćemo jer si ti kriva a ne mi.

Prijete svima koji im se usprotive

Kao i Staša, i ostali koji su objavljivali prepiske iz grupa, prije ili kasnije su bili izloženi prijetnjama. Takođe, članovi grupe uglavnom ističu da ne mogu sve da ih pohapse i sebe smatraju nedodirljvima.

Krivična prijava – Screenshot

Vulin: To nisu ljudi, biće kažnjeni po zasluzi!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je juče da je Upravi kriminalističke policije (UKP) dat nalog da istraži ovaj slučaj i poručio da će policija one koji su to postavili naći i da će oni biti kažnjeni.

– Oni koji su te snimke i fotografije bez saglasnosti postavili pa tako mogu da pogaze nečiju intimu i zloupotrebe nečije povjerenje, ne mogu se nazvati ljudima. Ti koji misle da su veći muškarci zato što se iživljavaju, treba da znaju da će se upoznati sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i biti kažnjeni po zasluzi – rekao je Vulin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh