Region

Ivankino tijelo spremili za sahranu: Kad su sin i kćerka otvorili kovčeg, umalo su se onesvijestili

Brat i sestra su tog dana ranije došli u mrtvačnicu kako bi se posljednji put pozdravili sa svojom majkom Ivankom.

Kovčeg - Ilustracija / Srbija Danas

Brat i sestra Ivan Čukljek i Branka Pikutić iz hrvatskog sela Belca kraj Zaboka, ostali su zaleđeni kada su ugledali da se u sanduku u kojem je trebalo da bude sahranjena njihova majka, nalazi druga žena. Ovaj incident dogodio se prije nekoliko godina, a potresao je cijelu Hrvatsku.

“Kad smo u mrtvačnici otvorili kovčeg, zamalo smo se onesvijestili. Unutra nije bila naša majka nego nepoznata žena”, šokirano su prepričali brat i sestra.

Majku je trebalo da sahrane na obližnjem groblju, a brat i sestra su ranije došli u mrtvačnicu kako bi se posljednji put pozdravili sa njom.

“Sreća je da je sestra željela da otvorimo sanduk. Da nije, pokopali bismo i oplakivali neku drugu ženu. Naša majka ima oko 80 kilograma, a žena u kovčegu imala je upola manje. Sanduk je bio naš, ali u njemu je bila žena obučena u odjeću naše majke”, ispričao je brat.

Njih dvoje su alarmirali sve zaposlene u bolnici, ali su odatle dobili informaciju da se pokojna Ivanka Čukljek ne nalazi kod njih, kao i da nemaju nijednu mrtvu ženu u svojoj mrtvačnici.

Nakon ovog skandala, ubrzo je obaviještena i policija koja je otkrila da se pokojna Ivanka nalazi u mjestu Mihovljan u sanduku Katice Plukavec (86). Budući da njena porodica nije otvarala sanduk, sve dok ih policija nije kontaktirala, nisu ni znali za zamjenu.

“U šoku sam. Samo želim da dobijem tijelo svoje majke i da je sahranim”, rekao je tada Branko Plukavec (51) ispred mrtvačnice zabočke bolnice, u koju su dovežene obje pokojnice i gdje je svaka stavljena u pravi sanduk, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh