Region

Čopor lutalica izujedao DJEVOJČICU (4) – “Mogao je da mi zakolje dijete, bila je sva krvava”

Jeziv napad nadomak Arilja (Srbija).

Hitna pomoć - Ilustracija/Blic.rs

Tako je u selu Dobrače kod Arilja napadnuto četvorogodišnje dijete. Otac povrijeđene djevojčice Slavoljub Obradović kaže da se dijete igralo u dvorištu ispred kuće, dok je on radio, kad je naišao čopor pasa.

– Ne znam da li ju je ujeo jedan ili više pasa. Čuo sam vrisku i plač djeteta. Kad sam se okrenuo, vidio da je krupan crni pas na njoj i potrčao sam da ga otjeram. Da nisam radio ispred kuće i vidio šta se dešava mogao je da je zakolje – kaže Slavoljub.

Dijete je odmah vozio do grada ljekaru, a u strahu da može da se desi najgore put je prešao za oko 10 minuta.

– Ima više ujeda, naročito po glavi, bila je sva krvava. Ušivali su je u bolnici u Užicu. Još nije puštena kući. Slučaj smo prijavili policiji i podnijet ćemo tužbu jer niko ne reaguje na pse lutalice. I kad ih pokupe, poslije nekoliko dana ih vrate. Imam i ja pse, ali ih ne puštam da lutaju po ulici. Zbog nečije neodgovornosti moje dijete je moglo da nastrada. Umjesto da svi vode računa, ja treba da razmišljam da li će mi pas ući u dvorište i napasti nekog – dodaje Slavoljub.

Sreća u nesreći bila je u tome da su psi djevojčicu oborili s leđa, pala je licem prema zemlji, pa je nisu izujedali u predijelu lica i vrata.

Kako navode stanovnici Arilja i okolnih sela, psi lutalice su u tom kraju svakodnevni problem, a mnogi roditelji u strahu svojoj djeci ne dozvoljavaju da idu sama u školu, već ih voze, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh