Region

JEZIVA TRAGEDIJA: RUDAR POGINUO PRED PENZIJU, SAMLJELA GA DROBILICA

Dragutin Repedžić (53) nastradao je na radnom mjestu na Površinskom kopu, a kolege su najprije pronašle njegov šljem i dio odjeće, poslije čega su zatekle i njegovo unakaženo tijelo.

Dragutin Repedžic - Hayat

Dragutin Repedžić (53) rodom iz sela Rudna Glava kod Majdanpeka poginuo je juče dok je radio na Površinskom kopu rudnika Majdanpek, u pogonu sekundarnog drobljenja rude.

Kako saznajemo, nesretni čovjek bio je pred penzijom, a nastradao je kada je, kako se pretpostavlja, upao u drobilicu. Repedžićevo tijelo pronašle su kolege. prenosi “Hayat“.

Rudari su objasnili da su primjetili da ga neko vrijeme nisu vidjeli, pa su krenuli da ga traže. Dok su obilazili pogon, naišli su na njegov šljem, a ubrzo nakon toga ugledali su i dijelove jakne. Tijelo, koje je bilo unakaženo, pronađeno je u takozvanom E bunkeru za odlaganje rude, u koji ga je vjerovatno izbacila traka drobilice za kamen, u koju je upao. Ubrzo je obavještena policija i obavljen je uviđaj. Istraga je u toku, a tokom nje biće utvrđeni svi detalji tragedije – kaže naš izvor upoznat sa slučajem i dodaje da se pretpostavlja da je Repedžić nastradao pošto se okliznuo i upao u drobilicu.
Prijatelji i kolege nastradalog čovjeka jučer su bili potreseni, a za njega su imali samo riječi hvale. – Bio je iskusan i dobar radnik, a prije svega toga i čovjek. Ima skoro 40 godina radnog iskustva, trebalo je za šest mjeseci da ide u zasluženu penziju. Nažalost, nije je dočekao. Nikom nije jasno kako se sve desilo, bio je sam u tom trenutku. Ljekari Hitne pomoći su brzo došli, ali nije mu bilo pomoći. Povrede su bile jezive, od njega gotovo da ništa nije ni ostalo – kaže poznanik i dodaje: – Dragutin je bio oženjen i ima odraslo dete, a živio je u Majdanpeku.

Ovo je, nažalost, druga tragedija koja se desila u istom rudniku za samo sedam dana. Prošle sedmice na Površinskom kopu rudnika u Majdanpeku nastradao je Nemanja Petrović (29) iz Lajkovca. Njega je, dok je bio u automobilu marke „lada niva“, pregazila teška rudarska mašina, buldožer, nosivosti 75 tona. Istragom je utvrđeno da je Petrović zapravo vozio automobil preblizu buldožeru i da ga zbog loše vidljivosti vozač nije uočio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh