Region

Održana komemoracija zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

Program je izvedbama tradicionalnih zagrebačkih pjesama i klasičnih melodija upotpunila Zagrebačka filharmonija

Komemoraciji preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) prisustvovali su brojni uglednici iz političkog, kulturnog i vjerskog života, a izraze sućuti uputili su i državnici iz regije, javlja Anadolija.

Na komemoraciji je u HNK prisustvovalo 150 zvanica, ispred zgrade događaj je prenošen putem video zida uz prijenos uživo od Hrvatske radio-televizije.

Uz članove najuže obitelji preminulog Milana Bandića, među najvišim uzvanicima na svečanosti bili su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija Aziz ef. Hasanović, ministrica kulture Nina Obuljen – Koržinek, umjetnici i drugi dužnosnici.

Ime upisano znatnim slovima
– Napustio nas je jedan od najvećih među nama, zagrebački gradonačelnik čije će ime zlatnim slovima biti upisano u povijest našega grada. Bio je svoj i neponovljiv, široke hercegovačke duše i purgerskog šarma – kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavić – Vukičević.

Poruke su uputili i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije Perić, koji su u svojim riječima naglasili kako je Bandić bio čovjek neiscrpne energije kojom je utjecao i na regiju.

– Neiscrpnom energijom snažno je obilježio razvitak grada. Iza njega su ostali brojni kapitalni projekti, ali i male geste. Mnogi će ga pamtiti po njegovoj ljudskoj neposrednosti, jednostavnosti i pristupačnosti – kazala je ministrica kulture Nina Obuljen – Koržinek.

Posljednji ispraćaj
Program je izvedbama tradicionalnih zagrebačkih pjesama i klasičnih melodija upotpunila Zagrebačka filharmonija.

Zamjenica Jelena Pavić – Vukičević postaje v.d. gradonačelnika do lokalnih izbora u maju, kada će biti izabran novi zagrebački gradonačelnik ili gradonačelnica.

Posljednji ispraćaj Milana Bandića bit će održan u srijedu na zagrebačkom groblju Mirogoj gdje će zagrebački gradonačelnik s najduljim stažom, izabran šest puta zaredom od građana Zagreba i s više od dva desetljeća mandata, biti pokopan blizu arkada, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh