Region

Motiv i dalje misterija – drug mu zabio nož u srce, pa pokušao da mu pomogne: Ključni dokaz riješava slučaj

Iako taj ključni dokaz još nije iznijet na sudu, u tužilaštvo je prema još nepotvrđenim informacijama stigao snimak sigurnosnih kamera sa jednog od objekata u blizini.

Ivan Trifunović - Facebook

Mladić Ivan Trifunović (22) ubijen je između 13. i 14. januara ove godine, a kako se nešto kasnije utvrdilo nasmrt ga je izbo upravo njegov najbolji prijatelj koji je to veče bio sa njim, Damir I. (20).

Svi su bili u šoku, kada je policija 14. januara došla na Novi Beograd u Ulicu dr Ivana Ribara, jer je na samo nekoliko metara od svog doma ubijen mladić, a njegov ubica u tom trenutku bio je nepoznat.

Kada su novinari, pokucali na vrata nesretne porodice Trifunović, Ivanov otac obavijen tugom i bolom mogao je samo da ispriča da pored toga što mu je sin “izdahnuo na rukama”, u pomoć mu je prvi pritekao upravo njegov prijatelj Damir – a zapravo, on je bio i ubica.

Vikao mu da “izdrži”

– Došao je sa žurke i neko da je pozvao da izađe napolje. Pošto ga nije bilo duže vrijeme, izašao sam da ga potražim i zatekao sam ga tu na ulici. Sa njim je bio još jedan drugar koji ga je bodrio da izdrži – ispričao je njegov otac ranije i još dodao:

– Nisam ni gledao, samo sam htio da ga što brže stavimo u auto i da krenemo ka Urgentnom. Vjerujte da ni sam ne znam šta se dogodilo, očekujemo da to policija riješi.

Jutro nakon krvave noći, na licu mjesta su još vidljivi tragovi sukoba. Sve se odigralo na samo 500 metara od Ivanovog stana.

Inače, ovaj zločin dogodio se nakon što se Ivan vratio u stan sa dočeka Srpske Nove godine, međutim nešto kasnije izašao je ispred zgrade jer je dobio telefonski poziv.

Dan nakon ubistva, porodica je bila u većem šoku kada je objavljena vijest da je Damir I. uhapšen zbog ubistva.

– Bukvalno su bili nerazdvojni, nemam ideju zašto bi to uradio ni šta se prije toga dogodilo među njima. Ne možemo da vjerujemo da ga nema, ni šta se dogodilo – rekao je tada Ivanov otac.

Prema najnovijim informacijama, suđenje za ubistvo Trifunovića privodi se kraju jer je tužilaštvo navodno došlo do snimka koji potvrđuje da ga je ubio upravo Damir I.

Pred Višim javnim tuzilaštvom u Beogradu 5. i 19. februara saslušani su otac ubijenog Ivana i svjedoci koji su bili prisutni na novogodišnjoj proslavi koja je prethodila tragičnom događaju. Trenutno se čeka medicinsko vještačenje na osnovu obdukcionog nalaza.

Iako taj ključni dokaz još nije iznijet na sudu, u tužilaštvo je prema još nepotvrđenim informacijama stigao snimak sigurnosnih kamera sa jednog od objekata u blizini mjesta gdje se dogodilo ubistvo.

Pretpostavlja se da su se Ivan i njegov prijatelj posvađali na dočeku u stanu gdje su bili u jednom beogradskom naselju, međutim tačan motiv ubistva se i dalje ne zna. Optuženi Ibrahimović je takođe dovezao mladića kući nakon žurke.

“Bio je dečko za primjer”

Komšije porodice Trifunović imale su samo riječi hvale za ubijenog Ivana.

– Ovdje u kraju su se dešavale razne stvari, ali Ivan nije bio dečko iz takve priče. On je bio predivno dijete, živio je tu s roditeljima i sestrama. Sa uhapšenim momkom je zaista bio nerazdvojan prijatelj, stalno smo ih viđali zajedno. Ivan se bavio ugradnjom klima-uređaja. Ma šta da kažemo, djiete za primjer i ponos, najmlađi je bio u kući, svi su ga obožavali – navele su ranije komšije, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh