Region

OPASAN IZAZOV SA TIKTOKA JE STIGAO NA BALKAN

Novi opasan izazov stigao je na Balkan pravo sa TikToka i ovo je upozorenje roditeljima.

Tiktok - Gettyimages

Igra teče ovako – auto staje pred pješačkim prijelazom jer mu je na semaforu crveno. Za pješake gori zeleno svetlo, a tik uz pješački prijelaz stoji nekoliko maloljetnika.

U trenutku kada se pali crveno svjetlo za pješake, taman kada kreće žuto pa zeleno za vozače, jedno dijete istrčava na zebru, uradi par sklekova i otrči. Njegovo društvo to snima i ponosno kači na TikTok – imaju materijal za novi izazov.

Druga varijanta izazova je da dijete legne na ulicu dok automobil ide ka njemu. Kada vozač vidi dijete i krene da koči, dijete i dalje leži – sve dok se auto opasno ne približi.

Tek tad ustaje i otrči. To je ukratko scenario za #ghostingchallenge koji je započet u Americi krajem prošle godine.

Nekoliko djece završilo je u hitnoj pomoći jer vozači nisu stigli da prikoče na vrijeme. Ovaj izazov u međuvremenu proširio se svijetom, a 24sata.hr javlja da je stigao i do Zagreba.

Naime, kako piše ovaj hrvatski portal, iz Osnovne škole Kajzerica upozorili su roditelje na ovaj izazov.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh