Region

Teška sudbina majke troje djece koja je umrla od smrzavanja – Ivanino tijelo satima bilo u snijegu, mještani prolazilili pored ali nisu reagovali

Ivana J. (34), majka troje dece, peminula je od smrzavanja u ponedjeljak u selu Lece kod Medveđe, a njeno tijelo pronađeno je nakon što je nekoliko nekoliko sati bilo u snijegu pored puta.

Snijeg - Vijesti.ba

Ivanino tijelo, kako pišu pojedini mediji, vidjeli su mještani koji su tuda prolazili autobusom, međutim satima niko nije reagovao, niti pozvao pomoć.

Ljekari koji su tek satima kasnije pozvani u pomoć, reanimirali su ženu više od sat vremena, međutim u tome nisu uspjeli.

Ivana J. je bila majka troje djece, dva tinejdžera i djevojčice od oko pet godina, međutim djeca nisu živjela sa njom. Zbog brojnih prijava Centru za socijalni rad, da Ivana nije brinula o djeci i da je mnogo pila, djeca su joj oduzeta. Najstariji dječak je u hraniteljskoj porodici, a srednja kćerka kod babe po ocu. Svo troje djece ima različite očeve.

Ivana je, kako pričaju mještani, imala tešku porodičnu situaciju. Njen otac bio je policajac u Beogradu, međutim vratio se da živi u selu, a onda se ubio. Majka joj se nakon toga preudala.

– Ivana je često išla nekontrolisano po putu i samo pukom srećom je nikad nije udario neki auto – kaže mještanka sela.

– Pričao mi je jedan vozač kamiona da je jednom umalo nije zgazio i da je jedva ukočio kad je vidio na putu. Rekao je da je bila pijana tad. Sad je pala usred noći i po mrazu i tu je zaspala i smrzla se. Kad su je našli, više joj pomoći nije bilo. Inače je živjela sama i vrlo teško otkad je umro tu jedan čovek u selu s kojim je bila u vezi i davao joj pare – kaže mještanka.

Nesretna žena preminula je od posljedica smrzavanja. Iz nadležnog tužilaštva kažu da je njeno tijelo predato porodici kako bi je sahranili, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh