Region

Hoće li Alemka Markotić podnijeti ostavku: Cijepila majku od viška vakcina

Direktorica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u Hrvatskoj Alemka Markotić otkrila je da se u Klinici za infektivne bolesti cijepila i njezina majka.

Alemka Markotić - Varazdinski.net

‘U Klinici su se cijepili svi djelatnici i od viška su se cijepili stariji ljudi starijih od 65 s kroničnim bolestima. Moja majka mi je dala odobrenje, nikakve druge informacije ne mogu davati o drugima… Ima 84,5 godine. Ima više kroničnih dijagnoza, od toga najmanje dvije usko vezane uz ozbiljne komplikacije od COVID-a. Imala je nedavno i operaciju. Prema tome, ne vidim tu zašto ona ne bi smjela cijepiti iako je moja majka”, rekla je Markotić.

Jedan od prisutnih novinara rekao je da u porodici ima onkološkog bolesnika, ali ga niko nije zvao na cijepljenje, piše 24sata.hr.

“Barem jedno od vas koji sad tu sjedite se cijepilo prije reda, ali moje pravo je da ne iznosim imena. Odgovarat ću svojoj Klinici. Iznad mene postoje oni koji trebaju voditi računa o tome je li moja klinika u redu i njima ću odgovarati. Molim vas kad ovako javno radite linč koristeći nečijeg roditelja, morate znati kako to izgleda kad vam netko drugi uputi slično pitanje”, poručila je Markotić.

Markotić nije odgovorila na pitanje hoće li podnijeti ostavku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh