Region

Plenković održao pres konferenciju o mjerama: Važno je otvoriti casina i kladionice

VLADA je objavila koje se mjere popuštaju od 15. veljače.

Andrej Plenković - Twitter

“Što se tiče mjera ograničenja, mi smo pratili razvoj situacije i rekli smo da će nam referentni trenutak biti sredina veljače. Nakon razgovora smatramo da možemo donijeti nekoliko odluka koje su popuštanje uz veliku dozu opreza. No ono što želimo je poslati nekoliko poruka. Mjere se odnose na to:

Da se ugostiteljima omogući prodavanje kave za van, naknade za veljaču vrijede za cijeli mjesec;
Da se omogući otvaranje teretana;
Da se omogući djeci nastava u školi za strane jezike;
Otvaranje kladionica, automat-klubova i casina uz ograničenja za konzumaciju pića”, rekao je Plenković.
Nakon sjednice vlade održana je presica na kojoj su sudjelovali premijer Plenković i ministri Brnjac i Aladrović.

“Detalje će sutra pojasniti Stožer”, rekao je na početku presice Plenković.

“Mjere za pomoć poduzetnicima se nastavljaju. Nove odluke bit će od 1. ožujka, ako se bude moglo raditi, radit će se, ako ne, nastavit ćemo s mjerama, ali sada je prerano za reći”, dodao je.

Oporba kritizira mjere. “To je politiziranje koje me ne čudi. Važno je da postoje nove varijante, sojevi, zima je, mi smo odgovorni”, rekao je Plenković.

“Nije prodaja samo kave. Oni će moći prodavati čaj, piće, napitak, nije samo kava u pitanju. Nije ‘coffe to go’ samo kava. Bitno je da ljudi mogu, koji nisu radili, moći će prodavati ono što imaju na svom meniju. Uzme se i šeće se”, rekao je.

“Uz okvir koji postoji, što se tiče casina i kladionica, mora se to poštivati. Važno je omogućiti te djelatnosti. Oko teretana, tu će biti epidemiološki okvir. Kolege će sutra reći hoće li se morati vježbati s maskama. Gužva neće smjeti biti”, rekao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh