Region

Javila se i žena iz Amerike: Tvrdi da ju je Aleksić zlostavljao 90-ih

Kako pišu srbijanski mediji, više žena iz različitih evropskih država i Amerike, javilo se tvrdeći da ih je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić (69) seksualno zlostavljao.

Miroslav Mika Aleksić - Kurir.rs

“Jedna državljanka Srbije javila se iz Sjedinjenih Država. Ona je svojevremeno bila polaznica škole Mike Aleksića, ima vrlo traumatično iskustvo seksualnog zlostavljanja. Ne bavi se glumom, otišla je u drugu profesiju i već godinama živi u inostranstvu. Kako je ispričala, nju je Aleksić zlostavljao polovinom 90-ih”, rekao je izvor za Blic.rs.

Djevojka je već dala izjavu policiji putem Skypea te će najvjerovatnije biti svjedok u slučaju. Tužilaštvo je donijelo odluku da sve žene mogu dati izjave putem videopoziva.

“Mnogo je jednostavnije jer ne moraju putovati i to će pojednostaviti postupak, ubrzati ga i s druge strane potaknuti sve eventualne žrtve ili svjedoke”, dodaje izvor srbijanskih medija.

Velik broj žena se već javio da su bile Aleksićeve žrtve, ali je većinom riječ o zastarjelim slučajevima.

“To ne treba nikako obeshrabriti žrtve jer sve one koje su imale neugodnosti i bile zlostavljane mogu biti svjedoci i pomoći u razotkrivanju svega što se u školi događalo desetljećima unazad”, priča izvor.

Aleksić se tereti da je od 2008. do 2020. seksualno zlostavljao šest djevojaka koje su slučaj prijavile policiji, ali sumnja se da je bilo još slučajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh