Region

Stigla nova ciklona u regionu: Gusti snijeg ponovno pada

Nakon dva dana pauze, nova ciklona od večeras intezivno djeluje na vrijeme u Dalmaciji.

Snijeg Zagora - Screenshot

Kasno poslijepodne se naoblačilo, a tokom večeri u većini predjela počela je padati kiša. Pada pri prilično niskim temperaturama, od 3 Celzijeva stupnja u Zagori do 8 stupnjeva na obali i otocima.

U predjelima Dalmatinske zagore iznad 600 metara nadmorske visine pada gust snijeg, koji je već zabijelio neka naseljena područja. Tako snijeg pada u Zelovu, u višim predjelima imotskog i vrgoračkog područja.

Radi se o posljednjem zimskom valu u nizu, jer već sutra će temperature zraka biti znatno više pa snijega neće biti niti u planinama.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh