Region

“Moj otac je platio račun za struju, kad su došli da isključe pao mu mrak na oči i bacio je bombu”

– 71-godišnji Milorad Arsenić (71), koji je u Hrvatskoj bacio bombu na radnike elektrodistribucije, uradio je to u rastrojstvu, ne mogavši više da izdrži maltretiranje, jer su došli da mu isključe struju iako im je pokazao priznanicu o plaćenom dugu, izjavio je Srni direktor “Veritasa” Savo Štrbac.

Milorad Arsenić u Hrvatskoj bacio bombu na radnike elektrodistribucije - Doznajemo.com

On je naveo da je Arseniću Hrvatska elektroprivreda (HEP) stalno pravila probleme sa računima za struju ispostavljajući mu uvijek iznova nove račune i za kuću njegove pokojne žene u selu Ožegovici, u kojoj više niko nije živio.

Sad su došli usred zime da mu isključe struju rekavši da duguje 380 kuna (oko 50 eura). Rekao im je da će, ako duguje, platiti, i otišao i platio. Oni su, međutim, ponovo došli sutradan i on im je pokazao račun o plaćenoj struji, ali su mu rekli da moraju da mu isijeku struju i popeli su se na stub – tvrdi Štrbac, navodeći kako mu je ovo ispričao Arsenićev sin Predrag.

Mom ocu u tom trenutku “pao je mrak na oči”, ušao je u kuću, uzeo bombu i bacio je – naveo je sin.

Arsenić je do 1991. godine živio u Zagrebu, odakle je početkom 1990-oh otišao u rodno selo svoje žene Ožegovci, gdje su živjeli do 1995. godine, kad su prebjegli u Srbiju. Iz Srbije se 2002. godine vratio sa ženom u njenu kuću u Ožegovcima, a s hrvatskim vlastima postigao je sporazum tako što je državi dao svoj stan u Zagrebu, a u zamjenu dobio obnovu kuće u Pakracu.

Porodica mu je uvela vodu i struju i on se nakon smrti supruge preselio u novu kuću u Pakracu, ali je stalno imao problema sa računima za struju – navodi Štrbac, koji je dodao da je Arsenić “držao bombu u posjedu iz straha za vlastitu bezbjednost“.

Arsenića je policija prijavila za pokušaj teškog ubistva te niz drugih kaznenih djela. Kako navode, muškarac je jučer oko 09.19 sati u Ulici Jana Žiške iz kuće bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a starih 52, 53 i 55 godina koji su teško povrijeđeni. U eksploziji je oštećen i HEP-ov teretni auto te kuće u vlasništvu muškaraca starih 46 i 74 godine. Po nalogu Županijskog suda u Bjelovaru pretražili su tri porodične kuće na području Pakraca i dva auta koje koristi muškarac (71). Tu su našli osigurač bombe te još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada municije.

Teško povrijeđeni radnik HEP-a je stabilno. On je jučer u kritičnom stanju dovezen na KBC Zagreb, a sinoć je operiran i nije direktno životno ugrožen te se čeka njegovo buđenje.

Bio je jedno vrijeme loše, nakon operacije je stabilan. Imao je multiple gelere i po glavi, abdomenu, trbuhu, nogama – naveo je izvor iz bolnice, piše portal “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh