Region

Zatvara se škola glume Mike Aleksića

Škola glume Miroslava Mike Aleksića “Stvar srca” od sutra više neće raditi, javljaju srbijanski mediji.

Miroslav Mika Aleksić - Kurir.rs

Prema informacijama izvora bliskog Mikinoj školi, danas popodne je održan kratki oproštajni sastanak sa roditeljima učenika koji je vodila Aleksićeva supruga Biljana Mašić na kojem im je saopćila da škola od sutra prestaje sa radom.

Sastanak je počeo oko 18 sati i trajao je svega desetak minuta, poslije čega su se Biljana i roditelji razišli ne želeći da daju izjave za medije.

Iako je ovu školu potresao nezapamćeni seksualni skandal, Kurir nezvanično saznaje da se škola zatvara zbog toga što je inspekcija pronašla određene nepravilnosti.

Podsjetimo, policija je saopćila da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije u vrijeme počinjenih djela bile maloljetne.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da je Aleksić dok je bila maloljetna silovao i da se to dogodilo više puta.
Radulović je zajedno sa još nekoliko djevojaka, od kojih su neke maljoletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh