Region

Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Potpisao sam ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine – napisao je Milo Ðukanović na Twitteru

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović potpisao je danas ponovo izglasane zakone u parlamentu, među kojima je i Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ali i pozvao na pokretanje procedure za ocjenu njihove ustavnosti.

– Potpisao sam ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine – napisao je Ðukanović na Twitteru.

Poručio je da su ostale dileme zbog kojih je zakone vratio u skupštinsku proceduru na ponovno odluživnaje.

Nada se, kaže, da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti.

– Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavistan i profesionalan način – naveo je Ðukanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh