Region

Vozač BMW-a pozitivan na covid, oglasio se njegov otac: Rekao sam mu da ne pije

“Molim vas, prenesite saučešće porodici poginulog. Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu”, rekao je otac vozača BMW-a

Nesreća, Hrvatska - Fokus

Vozač BMW-a koji je rano jutros probio zid objekta kod naplatne postaje Mraclin pozitivan je na covid.

Redakciju Jutarnjeg lista nazvao je muškarac koji se predstavio kao njegov otac i zamolio novinare da prenesu saučešće porodici radnika HAC-a koji je smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros u 5:30.

“Molim vas, prenesite saučešće porodici poginulog. Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu”, rekao je otac vozača BMW-a.

Novinarima je ispričao što je prethodilo teškoj nesreći.

“Ja sam spavao kad je otišao. Čuli smo se sinoć i rekao mi je da je na nekoj fešti u Lekeniku. I mi tamo živimo. Rekao sam mu: Ako si pio, nemoj voziti! Ali eto, nije me poslušao. Valjda je išao do Zagreba, ne znam sad. Inače nije uzimao auto ako ja ne znam. Kad bismo se zajedno vozili namjestio bi tempomat na dozvoljenu brzinu. Ne, koliko znam nije imao prekršaje zbog brzine. Ne znam šta je bilo. Čekam tu u bolnici, rekli su mi da ima otvorene prijelome nogu kod koljena, slomljeno mu je stopalo, ima ozljedu glave”, rekao je otac.

Vozač BMW-a radi kod brata u građevinskom obrtu.

“Valjda je popio, ali ja sam mu uvijek govorio: Pazite kako vozite, jel čitate crnu kroniku, vidite što se dešava… Ali takvi su mladi”, ispričao je otac vozača.

Rekao je da je BMW koji je probio zidove na objektu HAC-a star šest godina i tehnički ispravan pa dodao kako nije znao da mu je sin pozitivan na covid.

Da je vozač pozitivan na covid utvrđeno je u zagrebačkoj bolnici Rebro, gdje je prvo dovezen, nakon čega je prebačen u KB Dubrava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh