Region

Direktorici vrtića u kojem je snimljeno zlostavanje djece pozlilo: Inspekcija i hitna pomoć na licu mjesta

U vrtiću se trenutno nalazi ekipa Hitne pomoći, koja ukazuje pomoć direktorici. Njoj je, kako se saznaje, pozlilo.

Vrtić - Ilustracija/123rf

Gradska prosvjetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dječju zaštitu Slavka Gaka obavlja vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak” (Srbija) iz kojeg su se pojavili snimci zlostavljanja djeteta i neprofesionalnog ponašanja.

U vrtiću se trenutno nalazi ekipa Hitne pomoći, koja ukazuje pomoć direktorici. Njoj je, kako se saznaje, pozlilo.

Ekipa Novosti bila je na licu mjesta, ali je kapija vrtića koji se nalazi u beogradskom naselju Veljko Vlahović bila zaključana. Vrtić danas ne radi.

– Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio „Srpski telegraf” autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posljedice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema djeci je apsolutno neprimjeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je ranije danas Gak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh