Region

Otišao raditi za Njemačku da zaradi, a sad ga nema: Prikliještio ga kamion dok je dostavljao pakete

Nakon što je objavljeno da je u njemačkom gradu Grevenbroichu, nedaleko od Düsseldorfa, u nesreći poginuo Oliver Pešerović (42) iz Osijeka, od njega su se preko društvenih mreža počeli opraštati mnogi…

Oliver Pešerović - Screenshot

Pešerović je u mladosti igrao nogomet u niželigaškim klubovima, a kasnije je bio i trener. Kad je osnovao svoju familiju i dobio dva sina, od kojih je jedan 100-postotni invalid, prestao je igrati te se 2017. godine s familijom odselio u Njemačku, tražeći tamo bolji standard života i bolju njegu za bolesnog sina koji u potpunosti ovisi o svojoj majci njegovateljici, piše “24sata“.

Kako navode njegovi prijatelji Oliver je i tamo, kao i tu, vrijedno radio i borio se za svoju familiju no, 11.01. dogodila mu se teška nesreća nakon koje je završio u komi.

Naime, rano ujutro, po dolasku na posao, sjeo je u kamion kojime je dostavljao poštanske pakete.

Zaustavio se na određenoj lokaciji kako bi dostavio prvi paket toga dana. Ušao je u zadnji dio kamiona da uzme paket i primijetio da se vozilo počelo kretati. Potrčao je prema kabini namjeravajući ući u nju i povući ručnu kočnicu no, upravo tada naišao je drugi kamion koji ga je prignječio.

Detalji nesreće još uvijek nisu poznati jer istraga još nije okončana. Kako je Pešerović bio živ kada je po njega stigla Hitna medicinska pomoć, svi su se nadali da će mu doktori uspjeti spasiti život.

Prevezli su ga, prvo u bolnicu u Köln, a potom u Düsseldorf gdje je četiri dana bio u komi, na aparatima. Kako nije bilo nade u oporavak familija ga je u četvrtak proglasila mrtvim i odlučila donirati njegove organe, prenosi “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh