Region

Novi potres kod Petrinje

Službena potvrda Hrvatske seizmološke službe još se čeka.

Zemljotres - Nezavisne.com

Područje Petrinje i okolice maloprije je zatresao još jedan u nizu potresa koji se osjetio i u drugim dijelovima Hrvatske.

Ovaj je, prema posljednjim podacima EMSC-a, bio magnitude 3,3, s epicentrom 13 kilometara jugozapadno od Siska. Prva procjena bila im je 3,1.

Službena potvrda Hrvatske seizmološke službe još se čeka.

Očekivani potresi

Građani javljaju na aplikaciji EMSC-a svoje doživalje: “Dobro se zatreslo. Taman pomislimo sve prolazi polako, a ono nas stalno podsjeća”, napisao je neko iz Petrinje. Drugi komentari iz tog grada glase: “Dosta jako!”, “Jak udarac uz dugo podrhtavanje”, “Jako zatreslo kontejner”…

Područje Petrinje od razornog potresa 29. prosinca svakodnevno tresu naknadni potresi što je, naglašavaju stručnjaci, posve normalno, pa i poželjno kako bi se oslobodila nakupljena energija, prenosi “Telegram“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh