Region

Prodavnica u prodaju pustila majice s natpisom ‘Nož, žica’, uslijedile žestoke reakcije: Oglasili se Bursać, Šehić, Suljagić…

Dragan Bursać, novinar i kolumnista, naveo je da se ovo “dešava u zemlji koja nije zabranila negiranje genocida, pa se umjesto osude, bruke, kajanja i molbe za oprost javlja i ovakav konfekcijski zločinački trijumfalizam, nad ubijenim ljudima”

Regionalna javnost zgrožena je nakon objave informacije da je jedna beogradska prodavnica u prodaju pustila majice sa sramotnim natpisom “Nož, žica”, a potom su uslijedile brojne osuđujuće reakcije.

Dragan Bursać, novinar i kolumnista, naveo je da se ovo “dešava u zemlji koja nije zabranila negiranje genocida, pa se umjesto osude, bruke, kajanja i molbe za oprost javlja i ovakav konfekcijski zločinački trijumfalizam, nad ubijenim ljudima”,piše Depo.

– Eto, to se dešava u zemlji u kojoj se slave ratni zločinci, a žrtve se minimiziraju ili ih i mediji i oficijelna politika negiraju. Eto, tako to biva u zemlji koja negira genocid dok se iz usta lokalnih nacionalista ori pjesma ‘U Srebrenici genocid nije bio, dabogda se tri put ponovio!’. Zapravo ovi duksevi, ovako legalni i dostupni svima, najbolji su pokazatelj i dokaz genocida u Srebrenici sa jedne strane, ali i mišljenja ‘običnih’ ljudi koji prodaju i nose ovu bruku, sa druge strane. Na sramotu svih nas! – naveo je Bursać.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh