Region

Majka brani čovjeka koji joj je obljubio kćerku (12)? Šta je osumnjičeni izjavio na sudu, svi su bili u šoku!

Na saslušanju pred tužilaštvom ispričao M. M. (22) je naveo da je on sa djevojčicom (12) bio u ozbiljnoj vezi i da je nije obljubio.

Djevojčica - Ilustracija / Hrvatska-danas.com

Nisam je silovao, bili smo u ozbiljnoj vezi, iako je ona djevojčica! Ovo je, navodno, na saslušanju pred tužilaštvom ispričao M. M. (22), građevinski radnik iz mjesta na jugu Srbije, koji je osumnjičen da je tokom prošle godine više puta obljubio djevojčicu (12) iz jednog grada u istočnoj Srbiji.

Deset godina robije

Istina je da smo bili intimni, ali sve je bilo na dobrovoljnoj bazi. Mi se volimo i u ozbiljnoj smo vezi – navodno je ispričao M. M. i potvrdio da je tokom 2020. godine više puta imao se*sualne odnose s maloljetnicom.

Kako se navodi, nakon saslušanja sud je M. M. odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio obljubu nad djetetom.

Iako su tvrdili da nema prisile i da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, zakon smatra da je svako dijete mlađe od 14 godina nezrelo da donese odluku o svojim polnim radnjama, odnosno o tome da li će stupiti u se*sualni odnos. Mladiću je zaprijećena kazna veća od 10 godina zatvora. M. M. je uhapšen u subotu, kada su komšije djevojčice prijavile da je stalno viđaju s momkom dosta starijim od nje – navode upućeni u ovaj slučaj.

Kako se saznaje, mladić je priveden, a djevojčica je s majkom poslata u bolnicu, gdje je pregledana.

Socijalni psiholog Vesna Tomić: Nevjerovatne izjave majke

Socijalni psiholog Vesna Tomić kaže za “da je nevjerovatno da majka djevojčice čitav slučaj komentariše sasvim normalno i brani se time da je to samo ljubavna veza“.

Prave vrijednosti su se izgubile i, nažalost, tek ćemo imati priliku da vidimo posljedice. Dosta faktora je vjerovatno uticalo na cijeli slučaj, a da li su zaista uhapšeni mladić i djevojčica bili dobrovoljno u vezi ili je u pitanju nasilje, pokazat će istraga – kaže Vesna Tomić.

Ona ističe da treba da se proveri psihopatologija i djeteta i mladića.

Na ovakve slučajeve dosta utiče i sredina u kojoj se događa. Nikad se ne zna, možda je i ta majka podvodila kćerkicu, možda je djevojčica željela da pobjegne od porodice, pa je počela zaista da se zabavlja s tim mladićem, zasad se ne zna. Međutim, ovo su ozbiljne razlike u godinama u ovom dobu i djeluje nenormalno.

Majka djevojčice je policiji sve vrijeme objašnjavala da zna za ljubavnu vezu svoje maloljetne kćerke i deset godina starijeg građevinca.

Ona se čudila zašto je M. M. uhapšen kad je on fin dečko s kojim se njena kćerka duže vrijeme zabavlja i odličnu se slažu. Majka je naglasila i da su hapšenje i pregled njene kćerke potpuno suvišni, kao i da joj je nejasno zbog čega nadležni sve to rade jer je “ljubav između njene mezimice i tog mladića potpuno iskrena i prava” – prepričava sagovornik iz istrage.

Komšije u šoku
Komšije maloljetne devojčice šokirani su reakcijom njene majke.

Kako je nije sramota! Nije nemoguće da je htjela da je proda ili je podvodi. U pitanju dijete od 12 godina! Ovo je bolesno, nije normalno i niko više nije mogao da gleda i da mirno posmatra ovaj slučaj. Zato je i prijavljeno – navode komšije.

M. M. je inače rodom s juga Srbije, ali zbog posla boravi u ovom gradu.

On je zaposlen na građevini, a stanuje u jednom selu u okolini grada. Navodno, komšije koje su prijavile ovu nesvakidašnju “vezu” ispričale su da nerijetko boravi i u kući djevojčice, koja živi sa mamom – naveo je jedan od komšija, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh