Region

Niš zavijen u crno, potresna ispovijest bake malog Andreja (12): Rekao je mami dolazim za 20 minuta moja kćerka sve predosjetila

Stravična tragedija u kojoj su sinoć oko 20.40 poginuli Andrej P. (12) i Milan Ilić (48) uznemirila je Nišlije, ali i razljutila mnoge jer je N.S. (19) bahatom vožnjom “audija” pokosio na trotoaru nedužno dijete i oca troje maloletne djece.

Ljiljana Kostadinović - Kurir.rs

Ova tragedija se dogodila na širokom Bulevaru Medijana gdje je N.S. vozio, a onda mu je automobil proklizao zbog kiše i klizavog kolovoza.

Prema prvim informacijama, N.S. nije bio u alkoholisanom stanju, a prevozio je tri djevojke iz pravca “Stop šopa” prema megamarketu. Kako je auto proklizao, on je bočnim dijelom vozila pokupio dijete i Ilića na trotoaru.

Dijete je preletjelo iza ograde gdje se nalazi prostor niškog Vodovoda, a Ilić je izdahnuo u Kliničkom centru u Nišu.

Njegova majka koja je došla na lice mjesta predosjetila je tragediju jer je on upravo tada otišao u kupovinu. Nije znala da je on među poginulima.

Baka mališana, Ljiljana Kostadinović kaže…

– Išao je prethodne večeri da kupi puzle. Ima 12 godina i naučen je da prelazi ulicu i sve ostalo. Rekla sam mu da ne ide jer je počela kiša. Majka mu je došla i zvala ga je. Rekao je “dolazim za 20 minuta”. Vjerovatno mu je iscurjela baterija. I suigurno nije vidio tog ludaka koji kad ih je udario, on se vraćao dva tri puta nazad jer je vozio neke djevojke. Postoje ljudi koji su zvali policiju prethodnih dana zato što neki ludak juri gradom…

I onda je udario mog unuka i čovjeka koji su samo išli trotoarom. Moja kćerka je tačno predosjetila, počela je da plače. Ja sam otišla tamo, jedna policajka je zvala urgentno i nekako sam vidjela da ona sve zna. Moja kćerka je sjela na beton i plače. Potpuna agonija. Moja kćerka Vesna mi iz policije plače. I onda smo saznali istinu jer su mog bivšeg supruga zvali iz kapele da identifikuje dijete. Strašno nam i bilo i još je. Moja kćerka je trenutno pod lijekovima… – priča Ljiljana.

N. S. iz Beograda je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivično djelo teško delo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Nestao je divan čovjek, otac troje djece koji je samo hodao trotoarom

Dejan Ilić (48), povjerenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za Južnu Srbiju sinoć je tragično stradao kao pješak na trotoaru.

– U ovoj fabrici radnici su šokirani da je nestao divan čovjek, otac troje djece koji je samo hodao trotoarom, a pokupio ga je mladi nadobudni vozač koji je ovdje došao da se iživljava. Svi pričaju da je nekoliko dana vozio kao ludak niškim ulicama – kaže jedan od njegovih kolega.

Sindikat je objavio saopštenje s riječima duboke žalosti što im je preminuo kolega Dejan u niškom Kliničkom centru.

– Dejan je bio veliki čovjek, veliki borac, odličan sindikalac, dobar prijatelj i saradnik. Otac je troje divne djece. Za nas se užasna godina se nastavlja! – poručili su sindikalci.

Sandra Rajković, advokatica osumnjičenog N.S. kaže da je još rano za zaključke jer ni vještačenje nije kompletno urađeno.

– Oni su porodično bili u Nišu u posjeti kako bi proslavili Novu godinu. Trebalo je juče da odu za Beograd, ali su ostali još jedan dan. On nije ni vidio pešake jer ih je vjerovatno udario bočno – zadnjim dijelom automobila jer mu je proklizao auto zbog velike vode na kolovozu – kaže advokatica Rajković, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh