Region

Doživotna robija za Malčanskog berberina zbog zlostavljanja djevojčice

Slučajno ili ne, izricanje presude zakazano je na isti datum, kada je prije godinu seksualni predator uhapšen

Malčanski berberin i Monika Karimanović - Kurir.rs

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, danas je osuđen zbog zlostavljanja djevojčice iz okoline Niša, ali odbio je da prisustvuje izricanju presude, prenose srbijanski mediji.

Viši sud u Nišu danas je donio prvu presudu doživotne robije u Srbiji nakon ukidanja smrtne kazne i to od maja 2019. godine kada je su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona kojima je za najteže zločine predviđena kazna doživotnog zatvora. Nešto poslije 11 sati u sudija Tamara Savić osudila je Ninoslava Jovanovića (48), Malčanskog berberina, na kaznu doživotnog zatvora zbog zvjerskog zlostavljanja dvanaestogodišnje djevojčice iz okoline Niša.

Slučajno ili ne, izricanje presude zakazano je na isti datum, kada je prije godinu seksualni predator uhapšen poslije petnaestodnevne potjere.

Jovanović je dva puta osuđivan za istovrsna krivična djela i iza rešetaka proveo je ukupno 22 godine, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh