Region

Hrvatska: Dva muškarca ostala bez prstiju zbog pirotehnike

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske saopštilo je danas da su nakon novogodišnje noći tri osobe teško povrijeđene zbog upotrebe pirotehnike, a dvije osobe povrijeđene zbog upotrebe oružja.

Pirotehnička sredstva - Fena.ba

Na području primorsko-goranske Policijske uprave, u mjestu Srdoč, teško je povrijeđen tridesetčetvorogodišnjak koji je na svom balkonu aktivirao pirotehničko sredstvo koje mu je eksplodiralo u ruci.

U Splitu je zbog teške povrede šake hospitalizovan tridesetšestogodišnjak.

Usljed eksplozije petarde u ruci na području Karlovca teško je povrijeđen dvadesetčetvorogodišnjak.

“U slučajevima iz Splita i Rijeke posljedice su amputacije dijelova prstiju. Pirotehnička sredstva nisu igračke, već eksplozivna sredstava. Suzdržite se od upotrebe pirotehnike”, upozoravaju iz MUP-a.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava nastala su i manja oštećenja na dva stambena objekta na području Splita i Zagreba. Na istim područjima usljed požara oštećeni su jedan stambeni objekat i vozilo u privatnom vlasništvu.

Zbog upotrebe vatrenog oružja na području bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave dvadesetpetogodišnjak je teško povrijedio stopalo na za sada neutvrđen način.

I na području Osijeka, zbog nestručnog rukovanja oružjem koje legalno posjeduje, lakše je povrijeđen dvadesetšestogodišnjak.

Osim pirotehnike i oružja, evidentirano je i jedno okupljanje koje je na području Klisa organizovao četrdesetogodišnjak protivno odlukama Štaba civilne zaštite Hrvatske i protiv njega je podnesena krivična prijava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh