Region

Seizmološka služba Hrvatske: Ovo je ukupan broj zemljotresa od 28. decembra

U posljednjih nekoliko dana tlo u Hrvatskoj konstantno podrhtava. Seizmološka služba Hrvatske je objavila frapantan podatak.

Potres BiH / Twitter - ESMC

Preliminarni izvještaji o potresima na Petrinjskom epicentralnom području u periodu od 31. decembra do danas u 14.15 sati, navodi da se desio ukupno 141 potres.

U prethodnom izvještaju Seizmološke službe, u kojem su bilježeni potresi od 28. do 31. decembra do 17.00 sati, navedeno je da je ukupno bilo 265 potresa.

Podsjećamo, prvi se zemljotres desio u blizini Petrinje, 28. decembra. Jačina tog zemljotresa bila je 5.2 Richtera po skali.

Dan kasnije, u 12.20 sati desio novi zemljotres jačine 6,2 Richtera. U zemljotresu je poginulo sedam osoba, među žrtvama bila je i djevojčica od 12 godina, te je pričinjena ogromna materijalna šteta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh