Region

Dramatične scene iz Hrvatske: Kuća se srušila na automobil u kojem je bilo dijete!

Danas, oko 12.20, stanovnike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uznemirio je zemljotres.

Hrvatska - Screenshot

Zemljotres se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

Kako javlja EMSC, snaga je bila 6.3 po Richteru, a epicentar je bio 3 kilometra od Petrinje. Nakon tog potresa osjetio se još jedan manji.

Prvi izvještaji sa područja Petrinja govore o velikoj materijalnoj šteti, srušene su kuće i drugi objekti, informacija o povrijđenim još uvijek nema.

Kako javlja “N1” u kuća se srušila na automobil.

“Uspjeli smo izvući jedno dijete, bilo je u autu, sve se srušilo, vlasnik je unutra, ali ne javlja se”, kazao je mladić za N1.

Jedan od mještana kazao je reporterskoj ekipi N1 da se vrtić srušio u Petrinju, ali na svu sreću nije bilo djece u njemu.

Policija i druge službe pozivaju građane da izađu na otvoreno i da se maknu od građevina.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh