Region

DVIJE DJEVOJČICE POGINULE U ZEMLJOTRESU!

Jak zemljotres ponovo je uzdrmao Zagreb i okolici, a podrhtavanje tla osjetilo se i na širem području Bosne i Hercegovine. Epicentar je bio kod Petrinje u kojoj su velike materijalne štete.

Petrinje zemljotres - Jutarnji

13:00 Seizmolog Krešimir Kuk kazao je da je potres bio snage 6.2 Richtera. Kaže da je epicentar bio između Siska i Petrinje.

Ovaj potres je po oslobođenoj enegeriji tridesetak puta jači od onoga u Zagrebu – rekao je Kuk.

12:56 velike gužve na izlazu iz Zagreba. Brojni građani napuštaju grad.

12:53 Nezvanične su informacije da su u Petrinji (Hrvatska) poginule dvije djevojčice.

12:52 Građani u gradovima BiH, kao što su Sarajevo, Bihać, Kakanj, Bugojno, Kladanj, Zenica…, su više nego uznemireni.

12:48 Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopšteno je da se današnja nastava za sve učenike odgađa zbog zemljotresa.

Društvene mreže su prepune statusa i dojmova, u pojedinim mjestima građani su izašli iz svojih domova. Takva scena zabilježena je i u Bugojnu.

Jak zemljotres i u našem gradu. Sve se treslo par minuta, građani izlaze na ulice.
Kada je u pitanju BiH, naročito se podrhtavanje tla osjetilo u Bosanskoj krajini, koja graniči sa Hrvatskom, ali čak i u Sarajevu. U nekim dijelovima Banja Luke je nestalo struje. Još nema podataka o jačini ili eventualnoj šteti.

U 12.20 sati centralni dio Hrvatska se ponovno zatresao. Zagreb je drmalo dobrih 20-ak sekundi, prenose hrvatski mediji.

EMSC je objavio da je epicentar bio kod Petrinje, a magnituda je bila čak 6.3!

Prve scene iz Petrinje su usitinu dramatično, puno je ruševina, javlja “Jutarnji list“.

Televizija N1 je javila da moguće ima povrijeđenih u Petrinji. Ljudi su na ulici i traže članove svojih porodica, a neki od njih su moguće zatrpani u ruševinama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh