Region

Nevrijeme u Zadru: Jaka oluja “bacila” trajekt pun putnika na luku

Olujno jugo nije dozvolilo ni Jadrolinijinom trajektu Cres da sigurno uplovi u novu trajektnu luku Gaženica. Prema prvim informacijama koje ima Morski.hr, udar juga ga je bacio na lukobran ispred luke Gaženica i trajekt je oštećen.

Nevrijeme, Hrvatska - Morski

Na svojoj redovnoj liniji s Preka na Ugljanu, trajekt pokušava pristati, no udari olujnog juga ga baca na lukobran, gdje se, kako se neslužbeno doznaje, donjim dijelom broda naslonio i oštećen mu je jedan od četiri propulzora.

Posada trajekta uspjela se na kraju izvući i spriječiti veću tragediju, te je uspješno doplovila do mirne stare gradske luke na Poluotoku, gdje je trajekt trenutno privezan.

Iz Lučke kapetanije doznaje se da je uviđaj o uzrocima pomorske nesreće, još uvijek u toku.

Od stručnih službi neslužbeno se doznaje da će brod dobiti zabranu plovidbe i ide u blok na popravak., prenosi “Morski“.

Sreća u nesreći je da su putnici mirno iskrcani s trajekta i prema za sad dostupnim podacima, niko nije povrijeđen.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh