Region

Tragičan kraj potrage – Pronađeno tijelo muškarca, sumnja se da je u pitanju nestali kuhar

Tijelo muškarca pronađeno je u Dunavu u blizini Linca, a kako prenose austrijski mediji, sumnja se da je u pitanju Milorad Vlaović, kuhar iz Novog Sada za kojim se tragalo nešto više od mjesec dana.

Milorad Vlaović - Blic.rs

Kako pišu lokalni mediji, obdukcija još nije urađena, ali policajci sumnjaju da je u pitanju Vlaović jer je na ruci tijela uočen isti sat kao onaj koji je nestali kuhar nosio.

Podsjetimo, Novosađanin Milorad Vlaović nestao je prije mjesec dana u Lincu u Austriji, nakon što je posljednji put viđen na brodu “Primadona” na kom je zaposlen kao kuhar. Kobnog dana, Milorad je sa kolegama obilježavao slavu Aranđelovdan.

– Kolege su mi ispričale da te večeri nije mnogo pio i da ne znaju šta je moglo da mu se dogodi. U subotu smo pričali oko 12.30, bio je veoma raspoložen. Kolega sa broda je taj dan obilježavao slavu. U toku dana poslao mi je slike slavskog stola. Posljednji put smo se čuli oko 15.30 i ja nisam htjela više da ga uznemiravam – ispričala je ranije Željka za “Blic“.

Poruku za laku noć, kako je kazala, poslala mu je u 21.21 sati i primijetila je da je nije otvorio, ali je pomislila da uživa sa društvom i da je nije vidio, te da će odgovoriti ujutru. Kada ga je u nedjelju pozvala a on se nije javljao, mislila je da i dalje spava.

– Slala sam mu poruke na svakih sat vremena. Posljednja je bila oko 15.30. U pitanju je bila naša interna šala kada se ovo drugo ne javlja i glasila je “Ok, sad zovem policiju”. Međutim, za razliku od prethodnih poruka koje nisu otvorene, ta nije ni dostavljena. Brinula sam što se ne javlja, ali sam pomislila da mu je nestalo interneta – kaže ona.

Uslijedilo mjesec mučnih dana u kojima se nesretna žena svakodnevno molila i nadala da će ponovo ugledati oca njihovo četvoro djece, sve dok danas, austrijski portal nije objavio stravčine vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh