Region

Nestao još jedan simbol SFRJ: Murine mašine prodate Irancima

Mašine za šivenje i sječenje i prese za peglanje koje su svojevremen brujale u Muri, nekadašnjem slovenačkom ponosu u industriji modne konfekcije, uskoro kreću put Irana.

Kako se bliži kraj stečajnog postupka u firmi Aruma, koja je bila posljednji u nizu pokušaja spasavanja onoga što je preostalo od bivšeg odjevnog giganta sa sjedištem u Murskoj Soboti, stečajni upravnik Igor Benčina kaže da je gotovo sva preostala stečajna masa pretvorena u gotovinu, prenosi agencija STA.

Industrijska oprema i mašine, kao najveći dio stečajne mase, prodate su iranskom kupcu za 210.000 eura preko američkog agenta “Igl Global”, nakon nekoliko neuspjelih aukcija. Na prvoj aukciji je traženi iznos bio 450.000 eura.

Mašine se sada pakuju za transport u luci Koper, odakle kreću za Iran, prenosi Indikatoe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh