Region

U Srbiji od sutra vakcinacija protiv koronavirusa, prvo u staračkim domovima

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao signal da je vakcinacija dobra, vakcinu kompanije “Pfizer” primiće i neko iz vrha države, a takva praksa će se nastaviti i sa vakcinama drugih proizvođača koje budu nabavljane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vakcinacija u toj zemlji vakcinama kompanije “Pfizer” kreće sutra u staračkim domovima, jer se pokazalo da su starije osobe najrizičnija kategorija stanovništva, javlja Anadolu Agency (AA).

“Za nas je strahovito važno da vakcinacija počne sutra i to će krenuti u staračkim domovima, jer je za nas važno da te ljude zaštitimo, jer se pokazalo da je više od 80 odsto stradalih od ovog virusa bilo starije dobi i zato bi od njih trebalo da počnemo”, kazao je Vučić novinarima.

Prema njegovim rečima, kao signal da je vakcinacija dobra, vakcinu ove kompanije primiće i neko iz vrha države, a takva praksa će se nastaviti i sa vakcinama drugih proizvođača koje budu nabavljane.

Vučić je podsetio da je juče stiglo oko 4.800 doza vakcine “Pfizer/BioNTech”, da se očekuje veća količina doza u januaru i februaru, te da se nada da će se od sredine januara krenuti na masovniju vakcinaciju stanovništva.

Upitan za zdravstveno stanje predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, koji je hospitalizovan u Banja Luci, Vučić je odgovorio da je iz Beograda juče poslata ekipa lekara na konsultacije, da se njegovo zdravstveno stanje prati, da se Dodik dobro drži te da njegovo stanje nije idealno, ali nije ni užasno.

On je kazao da će Dodik imati najbolju negu i da je Beograd spreman u svakom trenutku da primi Dodika ukoliko za to bude potrebe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh