Region

Premijerka Srbije Ana Brnabić prva će primiti Pfizerovu vakcinu u toj zemlji

Vakcinacija protiv koronavirusa u Srbiji počinje sutra, a prvi će biti vakcinisani korisnici staračkih domova u Beogradu i Novom Sadu, ali i premijerka ove zemlje Ana Brnabić i ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ana Brnabić - Tanjug.rs

Ranije danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je srbijanskim medijima da će neko iz vlasti prvi primiti Pfizerovu vakcinu kao dokaz da je ona valjana.

“Da li ću to biti ja, Ana Brnabić ili Darija Kisić Tepavčević, vidjet ćemo. Vakcina je spasila čovječanstvo. Mi smo dio COVAX sistema, odavno smo platili četiri miliona dolara i očekujemo značajan dio vakcina, ali snalazimo se i sami da kupimo koliko možemo”, rekao je Vučić i dodao da su ove doze Pfizerove vakcine nabavljene samostalno, bilateralno.

Nije poznato zašto je Vučić odlučio da neće biti među prvima koji će biti vakcinisani protiv koronavirusa, ako uzmemo u obzir da su lideri većine zemalja koje su započele proces imunizacije bili među prvima koji su primili vakcinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh