Region

Krivokapić – Stoltenberg: Crna Gora ostaje posvećena članstvu u NATO-u

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom. Krivokapić se zahvalio NATO savezu na pomoći i solidarnosti u borbi protiv pandemije COVID-19, objavilo su iz Crne Gore, prenosi Anadolu Agency (AA).

Krivokapić – Stoltenberg - Twitter

Solidarnost je nešto što oslikava vezu između ljudskih bića, ali takođe oslikava i partnerstvo, jer ako nema solidarnosti u kriznim situacijama onda čovjek izgubi taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovjek. Zato cijenim napore NATO saveza“, kazao je crnogorski premijer.

Krivokapić je poručio da će Crna Gora ostati posvećena članstvu u NATO-u.

Komentarišući odnose sa Rusijom, Krivokapić je ponovio da će Crna Gora jačati odnose sa svima, pa i sa Moskvom, poručivši da je to poželjno, prevashodno u ekonomiji, odnosno turizmu, jer, kako je naveo, najviše turista u Crnu Goru dolazi iz Rusije.

Dio koji bude u sukobu sa politikom NATO alijanse, naravno da ćemo poštovati politiku alijanse“, istakao je Krivokapić.

Premijer je, govoreći o poligonu na kom bi Crna Gora imala vježbe, kazao da će sa pažnjom analizirati sve mogućnosti koje bi zadovoljile NATO standarde.

Krivokapić je rekao i da se nada da će Zapadni Balkan u cjelosti biti prepoznat kao mjesto mira i stabilnosti.

Sa druge strane, Stoltenberg, koga je premijer Krivokapić pozvao da posjeti Crnu Goru, zahvalio je na snažnoj posvećenosti euroatlantskim integracijama.

Uvjeren sam da će Crna Gora ostati lojalna i posvećena saveznica NATO-a. To je i bila jasna poruka premijera”, kazao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO-a poručio je i da očekuje premijera Krivokapića sljedeće godine na sastanku lidera 30 zemalja članica, zaključili su iz Vlade Crne Gore.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh