Region

Srce puca od prizora: Stara mater gazi kroz vodu, djeca joj zaražena…

Poplava u Vrgorcu napravila je veliku finansijsku štetu, ali je i razdvojila porodice. Novenka Pervan odsječena je od svoje djece koja su pozitivna na koronu zbog poplave, probija se kroz vodu kako bi ih vidjela bar s balkona.

Poplava - 24sata.hr

“Teško mi je. Kuća poplavljena, a ja ležim u krevetu pod temperaturom, pozitivni smo i ja i moj brat na koronu. Ovo je užas…” priča za 24sata.hr Robert Pervan, jedan od pet pozitivnih stanovnika Kokorića.

“Ne mogu van, iz izolacije promatraju nezapamćenu poplavu i izlijevanje podzemne rijeke Betine”.

“Selo nam je poplavljeno, u kuće nam je prodrla Betina”, kaže.

U porodičnoj kući na spatu u jednom stanu je brat sa suprugom i dvoje djece, a u drugom stanu je Robert sa suprugom i djecom. Kuća Pervanovih odmah je na ulazu u Kokoriće. Odolijevala je Betini sve do četvrtka, kad je voda prodrla u podrume i garažu.

“Ništa ne mogu. Uz sav ovaj moj jad i visoku temperaturu koja me obara, još mi je veća muka jer ne mogu pomoći. Užasno se osjećam”, govori Robert, kojeg dodatno brinu roditelji koji su nekih stotinjak metara dalje u drugoj kući.

“Znate šta, dobio sam maloprije fotografiju. Srce mi je puklo kad sam vidio tu sliku. Moja stara mater gazi kroz vodu, onako pogleda zamišljenog. Teško joj pada što ne može nama i svojim unucima”, kaže Robert.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh