Region

Hrvatska: Od ponedjeljka srednje škole prelaze na online nastavu

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) novogodišnji praznici bit će produženi do 18. siječnja 2021. s ciljem da se što veći broj učenika zadrži u mirovanju

Srednjim školama u sedam hrvatskih županija od ponedjeljka se pridružuje ostatak srednjih škola u cijeloj Hrvatskoj prelaskom na online nastavu s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od ponedjeljka 14. prosinca sve srednje škole na prostoru Hrvatske prelaze na C model, tj. online nastavu.

Prvo polugodište završava 18. prosinca, a prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) novogodišnji praznici bit će produženi do 18. siječnja 2021. s ciljem da se što veći broj učenika zadrži u mirovanju.

Nastava u osnovnim školama u Hrvatskoj održava se po mješovitom modelu, odnosno u većini slučajeva gdje to epidemijska slika dozvoljava, osnovnoškolska nastava se održava uživo.

O modelu održavanja nastave MZO će početkom drugog polugodišta odlučivati sukladno preporukama Nacionalnog stožera, a mjere će ovisiti o broju zaraženih koji je u Hrvatskoj danas bilo 4.396, s tim da su 64 osobe preminule zbog koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh