Region

Šok u zatvoru: Od posljedica korone preminula zatvorenica

Zatvorenica u Požegi preminula je od posljedica zaraze koronavirusom, objavilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatskena svojoj internetskoj stranici.

Požega, zatvor- Twitter

Dodaju da je zatvorenica preminula u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku gdje se je nalazila na liječenju.

“Za vrijeme boravka u Kaznionici, zatvorenica je dva puta testirana na prisutnost virusa. Prvi put rezultati testa bili su negativni, a drugi put pozitivni. Zatvorenica je pri pojavi simptoma upućena na testiranje te je nakon drugog testiranja zadržana na liječenju u ustanovi javnog zdravstva kako bi joj bila pružena adekvatna zdravstvena skrb”, navode u ministarstvu, prenosi “Radiosarajevo“.

Dodaju da detaljnom analizom nije utvrđen izvor zaraze, obzirom da “niko od službenika niti zatvorenica Kaznionice nije bio pozitivan na COVID-19 te su na snazi bile posebne mjere zaštite u cilju zaštite zatvorenika i službenika kaznenih tijela”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh