Region

Nakon ubistva mladića, albanski ministar unutrašnjih poslova podnio ostavku

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Sander Lješaj podnio je danas ostavku nakon što je policajac ubio mladića Klodijana Rašu koji je narušio policijski čas uveden radi suzbijanja širenja virusa korona.

Sander Lješaj Nezavisne

“Donio sam odluku da podnesem ostavku na funkciju ministra unutrašnjih poslova”, navodi se u saopštenju ministra unutrašnjih poslova Albanije.

Sinoć su u Tirani održane demonstracije praćene nasiljem u kojem se više stotina ljudi sukobilo sa policijom u nastojanju da uđu u zgrade administracije.

Vlasti su saopštile da je povrijeđeno 16 policajca i dvoje demonstranata.

Demonstracije su odgovor na pucnjavu u kojoj je u utorak ubijen dvadesetpetogodišnji Klodijan Raša. Policija je saopštila da je on ignorisao pozive policije da se zaustavi i pokušao je da pobjegne, prenose “Nezavisne“.

Jedan policajac je uhapšen u vezi sa ovim događajem i pokrenuta je istraga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh